Bereidingswijze 1
1. Week varkensdarm in koud water voor tenminste 1 uur.
2. Spoel water door worst om alle zout eruit te halen.
3. Monteer je worstenstopper en vul dit met worstmengsel.
4. Trek de varkensdarm over de tuit van een worst trechter.
5. Stop worst.
Bereidingswijze 2
1. Volg bovenstaande bereidingswijze tot punt 3.
2. Trek de varkensdarm over de tuit van een trechter.
3. Stop worst met behulp van jou vingers of met achterkant van een houten aardappelstamper of iets soortgelijks.
Bereidingswijze 3
1. Volg bereidingswijze 1 tot punt 3.
2. Monteer een gladde grote mondstuk in een spuitzak.
3. Trek varkensdarm over de mondstuk en vul spuitzak met worstmengsel.
4. Stop worst in varkensdarm.
Bereidingswijze 4
Een alternatief om worst te stoppen zonder worststopper of darmen zijn door de gehaktmengsel in een dunne lange worst uit te rollen en in worst lengtes te snijden. Maar voor een kleine moeite koopt je anders varkensdarm. Dit maakt het worst veel bewerkbaar.
Tip
Worst darmen komen in twee soorten.
– Dikke darm voor een dikker worst. (ik gebruikte een dikke darm)
– Dunne darm voor een dunner worst.
Als je schapendarm ergens kunt kopen, werk dit nog beter.
Schapendarm is nl. zachter dan varkensdarm.
natuur darmen bestellen
nylon darmen bestellen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten