BASIS WORSTMENGSEL
Een basis worstje voor de beginnende worstenmaker.
Ingrediƫnten
1 kg varkensgehakt van goede kwaliteit en hoge vet presentatie
1 e versgemalen zwarte peper
2 t zout
1 t gedroogde oregano
1 e korianderpoeder (ketoembar)
90 ml witte wijn
schone darm (bestel bij slager) darmen geweekt in water
olijfolie voor braden van worst
Bereidingswijze
1. Meng de peper, zout, oregano, koriander en witte wijn door de gehakt met jou goed gewassen handen.
2. Maak een kleine hamburger van worstmengsel en bak dit gaar in olie. Indien nodig kan je het verder op smaak brengen met worst ingrediƫnten.
3. Doen een deksel op de mengkom en laat deze worstmengsel overnacht staan zodat alle smaakmakers goed door deze mengsel kan verspreiden.
4. Stop geweekte varkensdarm met worstmengsel.
5. Bak worst gaar en mooi van kleur in olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten